PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

21 Mayıs 2009 Perşembe

Elmalı Mevsim Tatlısı


Çok hafif ve serinletici, lezzetli bir mevsim tatlısı. Mantının ardından ağzımızı daha da tatlandırmak için güzel sohbetinin yanında bu tatlıyı da sundu bizlere Semacığım. Tarifi çok kolay, sıcak yaz günleri için de çok uygun. Tavsiye edilir efendim:))

Malzemeler:

5 adet rendelenmiş elma
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kıyılmış ceviz ya da fındık
1 su bardağı damla çikolata ya da ufak parçalanmış çikolata

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Süslemek için
3-4 tane çilek
Çikolata rendesi

Yapılışı:
Rendelediğiniz elmalara şekeri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını ve cevizi de ekleyin. Kuplara ya da kaselere paylaştırın. Parça çikolataları da her kaseye ilave edin. Bu arada krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan elmalı karışımın üzerine krem şantiyi paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servisten önce çilek ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis edin. Afiyetle serinleyin:))

6 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize saglik....

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ne güzel olmuş pratikte denemeye değer
sevgiler

peri dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Merhabalar canım, ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler. İnşallah yolumuz tekrar memleketinize düşerse eğer, siz de oradaysanız mutlaka tanışıp görüşmek isteriz. Eskişehir'in ne kadar güzel bir şehir olduğunu biliyorduk. Ama Sivrihisar'da bu haliyle bile çok güzel, inşallah bir an önce hakettiği değere kavuşur.Yemekleri hakkında bir bilgimiz yoktu ama ünlü met helvasından aldık.İnşallah bir dahaki sefere...
Bloğunuz da çok güzel,ellerinize sağlık, izninizle sizi arkadaş listeme eklemek isterim.Görüşmek üzere sevgiler...

peri dedi ki...

Sevgili Sofram,herzaman beklerim ve çok mutlu olurum,arkadaş listenize eklemenizden de mutluluk duyarım, görüşmek dileğiyle..

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Sevgiler.