PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

25 Ağustos 2009 Salı

Pişi, Peksimet ya da Hamur Kızartması

Ramazanda iftar hazırlığından çok daha düşündürücü olan şey sahur hazırlığı bence. Benim gibi uyku ile arası iyi insanlar için sahurda kalkıp farklı birşeyler yapmaya çalışmak oldukça zor. Ama sahurda daha doyurucu ve enerji verici yiyeceklere de ihtiyacımız var. Geçiştirilecek bir öğün değil yani. Eşim de böyle düşündüğü için:) sahurda pratik ama doyurucu şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu tarifi hemen herkes bilir zaten, ama isim farklılıkları var, annem de bize sık sık yapardı çocukken, benim çevremde bazıları 'peksimet' , bir kısım 'sade pişi' , bir kısım da 'amaan bildiğimiz hamur kızartması işte' diyor:)) Adı ne olursa olsun hem peynir, domates, çay üçlüsü olarak, hem de kaymak, bal-nutella şeklinde çok lezzetli, doyurucu ve enerji dolu bir sahurluk...
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde ayarlayın)
1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
Yapılışı:
1. Yoğurt, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyin, yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin. Vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
3. Merdane ile yarım cm kalınlığında açtığınız hamuru yaklaşık 5'er cm lik karelere bölün. Açarken çok unlamamaya dikket edin, yoksa kızartırken yağın yanmasına neden olur.
4. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. İsterseniz kareleri biraz daha büyütüp ortasına peynirli harç koyup kızartarak peynirlisini de yapabilirsiniz. Afiyet olsuunnn...

1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BENDE BU HAMUR KIZARTMALARINI ÇOK SEVERİM. AMA NEDENSE BİZ SAHURDA HAMURİŞİ YİYEMİYORUZ MİDEMLE İLGİLİ BİR SORUN OLSA GEREK GENELİKLE TOST YİYORUZ ESKİDEN BİR KASE ÇORBA İÇERDİK AMA ŞİMDİ GÜNLER UZUN BİR ÇORBA TUTMUYOR

ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER