PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

21 Ekim 2009 Çarşamba

Patatesli Peynir Çanağı

Dün akşam eşimle sinemaya gittik. Dramatik filmlerden her çıkışımda 'bir daha böyle filmlere gelmeyelim, psikolojim bozuluyor ağlamaktan' desem de, gelecek sefer dayanamayıp yine bir dram filmi seçiyorum. Ama ''Nefes'' her zamankinden daha fazla etkiledi beni. Çünkü gerçekti. Hep haber bültenlerinde görmeye alıştığımız karakol baskınlarının arka planını izlemek, oradaki askerlerin psikolojileri ile koşullarının ağırlığı ile yüzleşmek adına gerçekten çok etkileyici bir filmdi. Ama askerde yakını olanlar kesinlikle gitmesin, benim bir yakınım olmamasına rağmen çok ağlattı beni. Sonuçta bir Türkiye gerçeği var ortada ve savaş kimse için çözüm değil malesef.
Filmden tarife geçersek geçen haftasonu kardeşim için yaptığım tuzlu atıştırmalıklar, patatesli peynirli çanaklardı. Ben görünümünü çok sevdim, ama tadı da bir o kadar güzelmiş:))

Malzemeler: (18 adet)
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
200 gr peynir
1 adet çiğ patates
Bir tutam maydanoz
Karabiber

Yapılışı:
1. Malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
2. 10 dakika dinlemeye bırakın.
3. Bu arada peyniri ezin, maydanoz ve karabiberi ilave edin, 1 tane çiğ patates rendeleyin. Hem tatlandırıyor hem de paynirin kurumasını engelleyip, yumuşaklık sağlıyor.
4. Dinlenen hamuru merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Çok ince açmayın. Büyük bir kupa ile veya küçük bir kase ile daireler kesip muffin kalıplarına yerleştirin. Tart kalıbı da kullanabilirsiniz. Ben artan hamuru tekli tart kalıplarına yerleştirdim. 18 tane çanağım oldu:)

5. Hazırladığınız harcı çanaklara doldurun, Kenarlarına yumurta sarısı sürün.


6. 180Cde kızarana kadar pişirin. Çayın yanında afiyetle yiyin:))

7 yorum:

yesildomates dedi ki...

canım gerçekten çok lezzetli görünüyo..
mutlaka deneyeceğim..
elleirine sağlık..
sevgiler....

Unknown dedi ki...

Nefes filmini ben de çok merak ediyorum Nurperi'cim. Çocuklarımız bütün bunları yaşarken diğerleri dağdan inerken davul-zurnayla karşılanıp düğün yapılıyor. Utanıyorum, sinirleniyorum izlerken.

Neyse.. Peynirli çanakların gerçekten çok güzeller. Nasıl da güzel poz vermişler. Ellerine sağlık canım, sevgiler..

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. çok nefis görünüyor.. patatesli tatları çok severim ben..denemeliyim bu tarifi:)

sevgiler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ÇOK GÜZEL OLMUŞ KÜÇÜK PEYNİRLİ PİZZA GİBİ OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

peri dedi ki...

Arkadaşlarım, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada Sevgili Hülya'ya hak vermeden geçemeyeceğim. 17 yıldır dağda olan bir adamın askerimize bir kurşun bile atmadığına, buna katkıda bulunmadığına inanmak ve serbest bırakmak nasıl bi zihniyettir aklım almıyor.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nurpericim tarifi okuyunca cok begendim ve pazar gunu çok sevdigim misafirlerim vardi hem sabah kahvaltısına yaptım sonra aynı gün birde 5 çayına yaptım cok lezzetli ve şirinlerdi. Ellerine saglik canim.

peri dedi ki...

Senin de eline sağlık Ebrucum, denemene ve beğenilmesine çok sevindim, öpüyorum canımmm...