PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

23 Kasım 2009 Pazartesi

Hindistan Cevizli Karakız (Nam-ı Diğer Kokostar)

Benim ve aileden tadanların favori kurabiyesi oldu karakız. Misafirlerim de çok beğendiler. Tarif Sevgili Seçil'e ait. Ben sadece iç malzemesinde ve süslemesinde ufak değişiklikler yaptım. Hindistan cevizini sevenlerin mutlaka denemesini öneririm. Hem sütle, hem çayla, hem kahveyle süper ikili olabilme yeteneğine sahip:)) Tadının yanı sıra sunumu da çok hoş, daha ne söyleyeyim işte süper bişey:))

Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 gram oda sıcaklığıında margarin
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
1 kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
1/2 çay bardağı süt
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt (parlak olması için biraz su ekleyin )

Yapılışı:
1.
Un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırın.
2. Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un ilave edin, yoğurun.
3. İç harcını hazırlarken buzdolabında dinlendirin.
4. Diğer tarafta hindistancevizi, yumurta akı, pudra şekeri ve sütü karıştırın.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak avucunuzda açın.
6. İç malzemesinden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.
8. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. Buzdolabı poşetine kremayı doldurup, köşesinden küçük bir delik açarak süslemeyi yapabilirsiniz. Vaktiniz yoksa üzerine pudra şekeri eleyerek de çok hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: