PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

2 Şubat 2010 Salı

Vişneli Çikolatalı Topkek

En hızlısından, kahvenin yanına en yakışanından bir kara kız:) Tatlı krizini bastırabilecek kadar hünerli, vişne-çikolata aroması ile inanılmaz lezzetli ve pratik...
Eee daha naapsın bizim için, en nihayetinde o da bir topkekcik:))
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
2-3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne(mevsim itibari ile)
2 paket (160 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
2 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri 2 dakika kadar çırpın.
2. Yağ, süt, ve ikiye böldüğünüz vişneleri ekleyin.
3. Benmaride erittiğiniz ve ılıttığınız çikolatayı ekleyin.
4. Kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
5. Unu da kıvamını kontrol ederek ve eleyerek ekleyin. Katı olmamasına özen gösterin. Hafifçe spatula ile karıştırın.
6. Kalıplara paylaştırın, 180C de 20 dakika kadar pişirin.
7. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu dökerek daha şık bir sunum elde edebilirsiniz.

2 yorum:

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar, tarifleriniz cok güzel ellerinize saglik.
Selamlar....

Adsız dedi ki...

uzun zazmandir aradigim tarifi buldum. tarifinizi visne yerine findik koyup uyguladim. aynennn bir browni oldu!!! ertesi gun ise goturdum, 15 dakikada bitti :)