Geçen haftalarda misafrilerim için hazırladığım bu börek aslında iki tarifin birleştirilmesinden oluşuyor. Sevgili Papatya'nın ve Sevgili Hande'nin bloglarında gördüğüm ve birçok arkadaşımın deneyip güzel sonuçlar aldıklarını yazdıkları unlu çıtır börek ve havuz böreğinin sentezi.
Misafirlerim tarafından çok beğenilen, kardeşim tarafından el açması sanılan çook güzel, çıtır çıtır bir sentez olmuş yani:))
Malzemeler: (20 tane börek için)
5 adet yufka
200 gr eritilmiş terayağı ya da margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı un
İç malzemesi;
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet patates
1 yumurta akı (Sarısı böreklere sürülecek)
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine serpmek için 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
1. İnce doğranmış soğanları çok az sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
2. Tuzu, karabiberi, kimyonu ve cevizi ilave edip ocaktan alın.
3. Ilıdıktan sonra ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş çiğ patatesi ve yumurta akını ekleyip iyice karıştırın.
4. Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip, sıvıyağla karıştırın.
5. Bir tane yufkayı tezgaha serip her tarafını yağlayın.
6. Sık bir eleğe 1 yemek kaşığı un koyup her tarafına eşit ve ince bir tabaka halinde eleyin. (Unu bitirmenize gerek yok, her tarafa eşit eleyince durun)
7. Yufkayı ortadan ikiye katlayın ve tekrar yağlayıp, un eleyin.
8. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.
9. Her parçayı sigara böreği sarar gibi, içine harç koymadan, ucunda dört parmak yufka kalana kadar sarın.
10. Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirin.
11. Kalan parçayı da içine doğru sardırıp havuz şeklini elde edin.
12. Börekleri tepsiye dizip, iç harçlarını doldurun.
13. Kenarlarına yumurta sarısı, ortasına da kaşar rendesi koyup 200C'de kızarana kadar pişirin.
10. Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirin.
11. Kalan parçayı da içine doğru sardırıp havuz şeklini elde edin.
12. Börekleri tepsiye dizip, iç harçlarını doldurun.
13. Kenarlarına yumurta sarısı, ortasına da kaşar rendesi koyup 200C'de kızarana kadar pişirin.
8 yorum:
Çok güzel bir tarif, ellerinize sağlık..
yaşamdanyapraklar
Çok merak ettim bu unlu böreği. Denesemm mi ne? Sıcak sıcak tadına bakmak isterdim. Ellerine sağlık Nurperi'cim, sevgiler.
fotograflarla super bir anlatim olmus, kesinlikle denenesi :)) ellerine saglik
Hımmm nefis olmuş şeklide çok güzel...Ellerinize sağlık...
Sevgiler....
Bloğuma yazdığın içten yorumların için çok teşekkür ederim. Seninde ellerine sağlık canım. Bloğunu kendi bloğumda izlemeye aldım .Böylece tariflerine kolayca ulaşabilirim.Sevgiler.
Beğenmenize çook sevindim kızlaarr:)
Teşekkür ederiimm, öpüyorum herkesii:)))
İki böreği birleştirmek ne güzel fikir:)
Ellerinize sağlık..
Papatyacım sağol, iki böreği birleştirme fikri benim de çok hoşuma gitti, ortaya güzel birşey çıktı sonuçta, tarifin için de teşekkürler canım, sevgiler..
Yorum Gönder