PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

9 Ocak 2008 Çarşamba

Kış Salatası





Son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir sağlık önerisidir, meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek, mevsimi dışında tüketmekten özellikle kaçınmak. Dolayısıyla çok sevdiğim yeşil salatayı kış aylarında yapmamaya çalışıyorum. Özellikle yaz aylarında, salataların vazgeçilmezi olan domates, marul, yeşil soğan kışın kullanılamayınca, değişik salata alternatifleri bulmak farz oldu. Bunlardan biri de ' kış güzeli '. Hem çok lezzetli, hem de çok pratik bir kış salatası. Benim davet menülerimin vazgeçilmezi durumunda. Sofralarınıza renk katacak salatamızın tarifine gelince;

Malzemeler:
3 adet havuç
1/2 adet orta boy beyaz lahana
4 yemek kaşığı mayonez
1/2 su bardağı yoğurt
Süslemek için ceviz ya da dereotu

Yapılışı:
Öncelikle havuçlar rendelenir, ama rendenin ne çok ince, ne de çok kalın tarafını kullanın. Daha sonra lahana ince ince kıyılır. Diğer tarafta mayonez ve yoğurt karıştırılır ve lahana-havuç karışımının üzerine dökülür. Hepsi birlikte tekrar karıştırılarak, isteğe bağlı olarak tuz ilavesi yapılabilir. Servis yapmadan önce 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz, havuç ve lahananın yumuşamasını sağlayıp, çok daha lezzetli bir kış salatası elde edebilirsiniz.
Bu turuncu, beyaz güzelliği yakından çekimle sizinle paylaşacağım, en kısa zamanda süslü bir kış salatası fotoğrafı da ekleyeceğim :)))

Hiç yorum yok: