Bayram için yaptığım tatlının tarifini siteye yazmaya birtürlü fırsat bulamadım. Henüz eşimle benden oluşan küçük ailemizin ikinci bayramı olduğundan, bayramlarımız çoğunlukla ailelerimizin evlerinde geçiriyor, oralarda misafir ağırlıyoruz. Annemlere giderken götürdüğüm muhallebili kadayıfın tarifini fotoğraflayamadığım için malesef şimdi veremiyorum, ama çok severek yediğimiz bir tatlı olduğu için en kısa zamanda fotoğraflanacağına emin olabilirsiniz:)Bülbül konağı da kayınvalidemlere giderken yaptığım tatlıydı ve herkes çok beğendi. Özellikle şerbetli tatlı sevenlerin çok beğeneceğine eminim, biraz zahmetli ama sunum olarak da bayrama yakışır güzellikte kendisi:)
Bülbül Konağı
Malzemeler:
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon
Yapılışı:
Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Ceviz hariç tüm malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölerek merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla açtığınız hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Tepsiye dizin. Kalan hamuru tekrar aynı kalınlıkta açın, bu sefer çay bardağı ile çıkarttığınız yuvarlakları pet şişe kapağı ile keserek sıfır şeklinde halkalar çıkartın. Büyük yuvarlakların üzerine yumurta beyazı sürerek bu halkaları üzerine yapıştırın. Ortalarına da mümkünse yarim cevizleri yerleştirin. Üzerine tekrar yumurta akı sürerek 180C de üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder