PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

7 Mart 2009 Cumartesi

Çikolata Soslu Cheesecake


En sevdiğim tatlılardan biri de cheesecake. Özellikle yeni keşfettiğim yerlerin cheesecake'ini mutlaka denemek isterim. Peynirin tuzunun fazla belli olduğu çok sert cheesecake'leri sevmiyorum, vereceğim tarif, yaptığım denemelerden sonra ortaya çıkan tam benim sevdiğim gibi bir cheesecake. Bir de siz deneyin, belki bu konuda damak zevklerimiz aynıdır:))

Malzemeler:

1,5 paket yulaflı bisküvi (Ben Eti Burçak kullandım)
100 gr tereyağı
3 paket krem peynir
1 su bardağı toz şeker
1 kutu krema
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erittiğiniz tereyağı ile katıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın dışını alimünyum folyo ile sarıp un halindeki karışımı elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında dinlendirin.

Bu sırada peynirleri, şekeri, unu, vanilya ve kremayı karıştırın, en son yumurtaları teker teker ekleyip karıştırarak bisküvi tabanının üzerine dökeceğiniz karışımı hazır hale getirin. Bu karışımı buzdolabından çıkarttığınız kalıba boşaltın. Cheesecakenizin üzerinin çatlamaması için bir tepsinin yarısına su doldurup, dışını alimünyum folyo ile sarıp hazırladığınız kalıbı tepsinin içine yerleştirin. 170C de üstü hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyana kadar fırında bekletin, yoksa üzeri çatlar. İyice soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin.
Durdukça daha da güzelleşen bir tatlı cheesecake, ama o kadar lezzetli bir şey ki , uzun süre bekleyemiyor dolapta malesef:)) Servis ederken üzerini hazır çikolata soslarla, ya da çikolatayı benmaride eritip krema ilave ederk hazırladığınız v yapımı sosunuzla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: