
Malzemeler:
1/2 paket fırın makarna( Ben Pastavilla Mezzanelli kullandım)
Beşamel Sos İçin;
3 çorba kaşığı un100 gr tereyağı yada margarin
1/2 litre süt1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı fesleğen
1 su bardağı kaşar peyniri rendesiYapılışı:
Makarna haşlanırken diğer tarafta beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, topak oluşmayacak şekilde karıştırın. Krema kıvamına gelince tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyin.
Haşlanan makarnayı süzün ve yarısını sıvı yağ ile hafifçe yağladığınız fırın kabına boşaltın. Beşamel sosun da yarısını ekleyip, iyice karıştırın. İsteğe göre arasına soğan ve salça ile kavrulmuş kıyma da ekleyebilirsiniz, ben sade yaptım. Makarnanın kalan yarısını ve beşamel sosun tamamını döküp karıştırın. Yüzeyini kaşığın tersi ile düzleyip, kaşar peyniri rendesi ile kaplayın. 200C de üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder