Bu mis kokulu, süper aromalı kekin tarifi 'Bereketli Olsun' adlı bir kitaptan alıntı. Kitabın yazarı Gönül CANTAŞ. Kitap da kayınvalideme ait. Evliliğinin ilk yıllarında mutfakta yardımcı olması için almış ve hala bu kitabın tariflerini uygulayabiliyor. Ben de çok beğendim ve birkaç tarif aldım.
Portakallı kek 'misafirlerime farklı bir kek sunmak istiyorum, hem şık hem lezzetli olsun' diye düşündüğünüz zamanlar için biçilmiş kaftan. Sadece kek demekle haksızlık ettiğimizi de düşünmüyor değilim:))
3 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
1 pkt vanilya
2 pkt kabartma tozu
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğu rendesi(Beyaz kabukları rendelemeyin)
Şurubu için:
2 portakal kabuğu rendesi
2 portakalın suyu
3-4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra portakalın suyunu ve kabuğunun rendesini ilave edin. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra yağladığınız ve hafif unladığınız kalıba dökün ve 170 derecede 45 dakika kadar pişirin. Soğuduktan keki fırından çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın.portakal suyunu, kabuğunun rendesini ve şekeri de ekleyip kaynatın. Soğuk kekin üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
1 yorum:
KEKİNİZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.
Yorum Gönder