PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

27 Mart 2009 Cuma

Pişmaniye Kurabiye

Bu inanılmaz güzel kurabiyeyi mutlaka deneyin. Malzemelerine bakıp aldanmayın. Tadan herkes tarifini istedi. Tarif Betül Hanım'a ait. Forumda ismi arap kurabiye diye geçiyordu. Ama kendisi pişmaniye yumuşaklığında olduğundan 'kurabiyenin içine pişmaniyeyi nasıl koydun' diye soran Feyzan Teyze sayesinde adı bizim için pişmaniye kurabiye olarak değişti:))
Fotoğrafı aceleyle çekmiştim, aslında bıçakla ikiye bölüp içini fotoğraflamam gerekiyordu, en kısa zamanda onu da eklemeye çalışacağım. Ya da siz benden önce yapıp fotoğraflarsanız, bana da gönderirsiniz artık:))


Malzemeler: (40-45 adet)
3 haşlanmış yumurta sarısı
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un
(Kabartma tozu kullanılmıyor, yazmayı unuttuğumu düşünmeyin:)

Üzerine:
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nesquik
yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)

Yapılışı:
Yumurta sarılarını elinizle yada çatal yardımıyla iyice ezin. Oda sıcaklığındaki margarini ilave edip yoğurun. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş, kıvamını kontrol ederek unu ekleyin. Oldukça yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Elinizde yuvarlak yapabildiğiniz kıvama ulaşmış demektir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 170C de 15 dakika pişirin. 15 dakikadan fazla tutmayın, kızardığı zaman sertleşiyor.
Bu arada üzeri için pudra şekerini, nesquik ve kakoyu karıştırın. Kurabiyeler sıcakken karışıma bulayıp birbirlerine değmeyecek şekilde tepsiye dizin, soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Hiç yorum yok: