Malzemeler:
7-8 adet patates
1/2 adet mor lahana
2 adet limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için;
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Pul biber
Maydanoz
Yapılışı:
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Soğumadan soyup püre haline getirin. Tuzu, karabiberi, zeytinyağı ve limon suyunu damak zevkinize göre ekleyin.Karışımı ikiye bölün. Strech film ile kapladığınız kek kalıbınızın dibine sade olan patates püresini yayın. Diğer tarafta mor lahanayı rondodan geçirin. İçine limon suyu, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Limon suyunu bol kullanın ki rengi iyice çıksın ve lahanalar yumuşasın. 5 dakika bekletin. Tekrar rondodan geçirin. Ayırdığınız patates püresi ile karıştırın. Kek kalıbına ikinci kat olarak yayın. 1 -2 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
Bu arada sarımsakları tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Biraz sulandırın.Kalıbı düz bir servis tabağına ters çevirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin, pul biber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder