PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

20 Nisan 2009 Pazartesi

Çikolata Dolgulu Nutellalı Muffin

Bu muffinleri kardeşim bende kaldığı zaman, o çikolatalı tadları çok sevdiği için yapmıştım. O gün bir de diş hekimi randevum olduğu için, oraya giderken aynı zamanda arkadaşlarımız olan diş hekimlerimize de muffinlerimden götürdüm. Tadan herkes ısırınca içinden akan çikolataya hayran, ağızlarının etrafına çikolata bulaşmış bir şekilde çok beğendiklerini söylediler. Hafif ılıkken çikolata eriyik halde kaldığı için yemesi çok daha keyifli. Eğer ertesi güne kalırsa, ki sanmıyorum, mikrodalgada yada normal fırında biraz ısıtmanızı tavsiye ederim. Tarifi aşağıda, çikolata düşkünlerine duyurulur:))
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket (12 parça) sütlü çikolata
Yeteri kadar nutella (12 adet muffinin her birine 2 tatlı kaşığı)

Yapılışı:
Yumurtaları seker ile iyice çırptıktan sonra, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Tüm toz malzemeleri karıştırıp eleyin ve yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyip, biraz daha karıştırın.
12'li muffin kek kalibina kağıt kalıpları yerletştirin. İsterseniz kağıt kalıp kullanmayabilirsiniz, çıkarırken daha dikkatli davranmanız yeterli. Servisi daha şık olduğu için ben kağıt kullanmayı tercih ettim. Kek kalıbının yarısı dolacak sekilde kek hamuru koyun, üzerine 1 dilim çikolata yerleştirin. Bir miktar daha hamur koyun. Kalıbın 2/3'ü kek hamuru ile dolmuş olsun. Daha sonra her bir muffinin ortasına 2 tatlı kaşığı nutella koyun, isterseniz kürdanla karıstırabilirsiniz. Muffinleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Çok fazla fırında kalmamasına özen gösterin, yumuşacık, üstü nutellalı, içi çikolata dolu süper muffinleriniz olsun, afiyet olsun:))

Hiç yorum yok: