PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

17 Nisan 2009 Cuma

Krokanlı Çikolatalı Pasta

Krokanı, çikolatayı ve pastayı seven hiç kimsenin itiraz edemeyeceği birşey ortaya çıktı geçen hafta. Kayınvalidemin kabul günü için yaptığım bir pastaydı. Herkes çok beğenerek yedi. Aslında içini kakaolu ve sade pandispanyayı farklı kesimlerle dama şeklinde yapmıştım. Ama o telaşede fotoğrafı çekilemedi malesef. Daha sonra ayrıntılı fotoğraflarla dama şeklini anlatmaya çalışacağım.
Malzemeler:
Pandispanya
Bol çikolatalı doğum günü pastasında kullandığım pandispanya tarifi
Ara Kreması
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Creme'Ole
Kaplama Kreması
200 ml sıvı krema
160 gr (2 paket ) sütlü çikolata
1 paket Dr. Oetker krema sertleştirici
Krokan için malzemeler
1 su bardağı fındık
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
Etrafındaki Çikolata Çemberi için
1 Paket (80 gr) bitter çikolata
Yapılışı:
Pandispanyayı yukarıda verdiğim adersimdeki tarife göre hazırlayın. Ben yine 26 cm'lik kalıp kullandım. Ben yarısını kakaolu yarısını sade olarak pişirdim. Siz isteğinize göre ayarlarsınız.
Pandispanya pişerken krokanı hazırlayın. Tüm malzemeleri yayvan bir tencereye koyun, sürekli karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tezgaha dökün, tek sıra olacak şekilde kaşıkla yüzeyini düzeltin. İyice soğuyup katılaşınca elinizle kırarak veya robotto hafifçe parçalayın.
Pişen pandispanyayı iki kata ayırın.İlk katı yerleştirip sütle hafif hafif ıslatın, krokanın bir kısmını yayın.Paket üzerindeki tarife göre ara kremasını hazırlayın. Krokanların üzerine dökün. Bir kat daha krokan ekleyin. İkinci katı kapatın.
Diğer tarafta kaplama kremasını hazırlayın. Çikolataları benmari usulü eritin ve sıvı krema ile 7-8 dakika çırpın. Krema sertleştiriciyi ekleyip 5 dakika daha çırpın ve 5 dakika buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra pastanızın üzerini ve yanlarını bu krema ile kaplayın.
Çikolata çemberi için 1 paket çikolatayı benmaride eritin. Bu arada pastanın çevresi uzunluğunda, kalınlığı genişliğinde yağlı kağıt kesin. Çikolatanın benimki gibi üzerine taşmasını isterseniz genişliğini fazla tutabilirsiniz. Eriyen çikolatayı yağlı kağıda dökün ve heryerini kaplayacak şekilde yayın. 5 dakika buzdolabında bekletin. Donan çikolatayı pastanın çevresine dolayıp, yağlı kağıdı yavaş yavaş çıkarın. Üzerini krokanla yada benim yaptığım gibi beyaz ve gümüş renkli pasta süsleri ile süsleyebilirsiinz. Afiyet olsuunn..

Hiç yorum yok: