PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

16 Nisan 2009 Perşembe

Nuraniye (Kabak Salatası)


Offf bu salata çok lezzetliydi. Kayınvalidemin kabul günü için yaptığı bir salataydı. Aslında sadece salata demek de yanlış, mayonez kullanmadan yaptığınızda diyet öğünü bile olabilir. Ben kabağın herhalini severek tükettiğim için bu salata da çok enfesti benim için. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 bağ yeşil soğan
5-6 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 büyük kase yoğurt
2-3 kaşık mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için,
Kırmızı pul biber
Ceviz

Yapılışı:
Yeşil soğanları doğrayın, 2-3 kaşık zeytinyağında kavurun.Kabakları rendeleyin, soğanları ve tuzu ekleyin. Kabaklar suyunu yarıya kadar çekince pirinç ilave edin, suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp, ılıyınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotu katılıp iyice soğuyana kadar bekletin. Tamamen soğuyunca yoğurt ve mayonezi koyup karıştırın. Üzerini pul biber ve cevizle süsleyin. İsterseniz kırmızı toz biberi yağda yakıp üzerine dökerek de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: