Benim gibi, buzdolabınızda sizi bekleyen iyice yumuşamış, kararmış muzlarınız varsa en iyi seçenek muzlu bir kek yapmak. Hoş bir aroması ve yumuşak bir dokusu oluyor. Zencefilin aroma açısından katkıları da tartışılmaz tabiki. Ama isterseniz zencefil yerine tarçın da kullanabilirsiniz. Yanında sıcacık bir fincan çay ile afiyet olsun:))
125 gr margarin, oda sıcaklığında
1/2 su bardağı şeker
2 yumurta
1,5 su bardağı ezilmiş olgun muz
1/3 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Yapılışı:
Şekeri ve margarini mikser ile düşük hızda karıştırın. Krema kıvamına geldiğinde yumurtaları teker teker ekleyin. Ezilmiş muzları ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve zencefili ayrı bir yerde karıştırıp karışımayavaş yavaş ekleyin.
Dövülmüş cevizleri de ekleyip karışımı, yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün. 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıpta bekletip tamamen soğuduktan sonra ters çevirin.
Dövülmüş cevizleri de ekleyip karışımı, yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün. 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıpta bekletip tamamen soğuduktan sonra ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder