PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

1 Haziran 2009 Pazartesi

Meyveli Tart

Haftasonumuz yine herzamanki gibi hareketli geçti. Arkadaşlarımın büromuza yaptığı hayırlı olsun ziyareti sayesinde cumartesi günü çok eğlendik. Bürodan çıkınca vitrinlere bakınıp, yorulunca da kendimize kahve ısmarladık. Bu arada Kahve Dünyası'nın sakızlı türk kahvesini aromalı tatları seven herkese tavsiye ediyorum. Biz çok beğenerek içiyoruz. Ama günün sonunu feci şekilde yağmura yakalanıp ıslanarak getirdik. Yine de çok güzel bir gündü.
Arkadaşlarım için o sabah meyveli tart yapmayı düşünmüştüm, benim düşünceli arkadaşlarım da gelirken meyveli pasta getirince o gün meyve ağırlıklı beslendik:)) Çok lezzetli, estetik ve hafif bir tart isteyenler için tarifi;

Malzemeler:

Tart tabanı:
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
100 gr eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 su bardağı un

Kreması:
1 paket Dr. Oetker Vanilyalı Dolgu Kreması
2,5 çay bardağı süt

Üzerine:
1 adet kivi
1 adet muz
5-6 dilim ananas
10 adet çilek
1 paket tart jöle

Yapılışı:
Tart hamuru için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve eritilmiş margarini de kelyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da eleyerek ekleyin ve hafifçe karıştırıp yağladığınız tart kalıbına boşaltın. Benim kalıbım 26 cm lik. Fotoğraftaki kalıbı kullanıyorum. 180C de pişirin.

Üzeri hafif kızardıktan sonra ters çevirip kalıptan çıkartın. Buarada paketin üzerindeki tarife göre yani 2,5 çay bardağı süt ile toz karışımı 2 dakika çırpın ve tart tabanının boşluklu kısmına yayın. Daha sonra dilimlediğiniz meyvelerle istediğiniz şekilde süsleyin. Eğer hemen servis etmeyecekseniz meyvelerinm kararmaması için 1 paket Dr. Oetker tart jölesini tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün. Buzdolabında üzeri kapalı şekilde muhafaza edin ve sıcak yaz günlerinde serin serin afiyetle yiyin:))

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Bol renkli harika bir tart olmuş, mutlaka çok lezizdir, ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

peri dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkür ederim Fatmacığım. Gerçekten lezzetli ve estetik bir tatlı oldu, tavsiye ederim:))
Sevgiler..