Yöresel tatlara karşı herzaman daha merakla yaklaşmışımdır. Bir gazetenin verdiği yöresel tarifler ekinde gördüm nevzine tarifini. Kayseri'ye ait meşhur bir tatlıymış kendisi. Tahinli tarifleri çok sevdiğimi ve evdeki pekmez stoğunu da gözönünde bulundurarak denemek istedim. Oldukça kalorili olmasına rağmen ağır bir tatlı değil. Lezzetli, yedikçe yediren bir şey :))
Malzemeler:
250 gr eritilmiş margarin yada tereyağı (Ben yarı yarıya kullandım)
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağı un ( sert bir hamur olacak )250 gr eritilmiş margarin yada tereyağı (Ben yarı yarıya kullandım)
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
Şurup için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay bardağı kadar pekmez
Yapılışı
Ceviz hariç tüm malzemeleri yoğururak sert bir hamur elde edin. Daha sonra cevizi de ekleyip yağlanmış bir borcam tepsiye ( 28-30 cm büyüklüğünde) elinizde bastırarak, heryerde eşit seviyede hamur olacak şekilde yayın. Fırına vermeden önce baklava dilimi şeklinde kesin. Benim dilimlerim büyük olmuş, daha küçük dilimler oluşturursanız, servisi daha kolay olacaktır. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şeker ve suyu kaynatarak elde ettiğiniz şerbete pekmezi de ilave edin. Hamur fırından çıkar çıkmaz, ılık şerbeti dökün. Şerbeti çekince servise hazırdır.
3 yorum:
Ellerine sağlık canım.Bu tatlıyı ilk defa Obama Türkiye'ye gelince duymuştum.Onun için yapmışlardı.Tadını oldukca merak ediyorum.Bir gün yapacağım.
sevgilerle
Teşekkür ederim Sevgi Hanımcım, benim de merakla yaptığım bir tarifti, denemeye değer:)Ayrıca sitenizi bu sayede ziyaret etme fırsatı buldum, ellerinize sağlık, herşey çok güzel görünüyordu, sitenizi takip ettiklerim arasına ekliyorum izninizle, sevgiler...
Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş, bu tatlıyı hep yapmak istemişimdir ama bir türlü kısmet olmadı, bak şimdi burada görünce özendirdiniz beni, afiyetler olsun, sevgilerimle...
Yorum Gönder