
Arşivimde bulunması amacıyla tarifi ufak tefek değişikliklerle aktarıyorum. Teşekkürler Gülaycım:)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
2. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Haşhaşı ekleyin, kaşıkla karıştırın.
4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Yağladığınız kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkınca kek saklama kabında muhafaza edin.
1 yorum:
canım ellerine sağlık... çok nefis görünüyor... ben bu keki yerken çoçukken yediğimiz patlayan şekerler gibi ağızda çıtır çıtır etmesine benzetiyorum:) deneyip beğenmene çok sevindim:) ben tşk ederim.. refik babaya afiyet olsun:))
sevgilerimle....
Yorum Gönder