PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

24 Temmuz 2009 Cuma

Limonlu Haşhaşlı Kek

Geçen yıl tatilde haşhaşlı revani yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Haşhaş tanelerini çıtır çıtır yemek çok zevkli:) Bu yüzden Sevgili Gülay'ın sitesinde bu keki görünce hemen denedim. Tarifte muffin kalıpları kullanılmıştı, ben 22 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. Üzerine de limonlu sos hazırlayıp daha pasta kıvamında birşeyler yapmak niyetindeydim ama bu sıcakta kalori miktarını katlamamak için bu fikri sonraki sefere sakladım. Bu haliyle de tadan herkesten tam not aldı,özellikle Refik babam bayıldı:))
Arşivimde bulunması amacıyla tarifi ufak tefek değişikliklerle aktarıyorum. Teşekkürler Gülaycım:)

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
2. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Haşhaşı ekleyin, kaşıkla karıştırın.
4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Yağladığınız kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkınca kek saklama kabında muhafaza edin.

1 yorum:

gülay dedi ki...

canım ellerine sağlık... çok nefis görünüyor... ben bu keki yerken çoçukken yediğimiz patlayan şekerler gibi ağızda çıtır çıtır etmesine benzetiyorum:) deneyip beğenmene çok sevindim:) ben tşk ederim.. refik babaya afiyet olsun:))
sevgilerimle....