PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Mercimekli Haşhaşlı Börek


Aslında bu böreğin ismi tembel işi bükme böreği. Eskişehir yöresinde evde açılan ince yufkalardan yapılan çıtır çıtır, nefis bir börektir bükme. Ama evde yufka açmak biraz zahmetli olduğundan, biraz da tembellik yaptığımızdan hazır yufka ile bükmenin benzerini yaparak nefsimizi köreltiyoruz:)) Konuklarınız için çok lezzetli ve alışılagelmişin dışında bir börek düşünüyorsanız denemenizi tavsiye ederim;))

Malzemeler:
4 adet yufka
3 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
1. İç harcı için soğanı doğrayıp iki yemek kaşığı kadar yağda kavurun.
2. Yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber, pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
3. Haşhaşı 1 su bardağı zeytinyağı ile karıştırarak inceltin.
4. İlk yufkayı serin. Üzerine haşhaşlı yağdan sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin.
5. İki kat yufkayı 12' ye bölün. (Yufkalarınız küçükse 8'e de bölebilirsiniz.)
6. Mercimekli harçtan her üçgenin geniş kıyısına koyun ve sigara böreği gibi ama daha gevşekçe sarın.
7. Diğer yufkalar için de aynı işlemleri yapın.
8. Kalan harcı yufkaların üzerine sürdükten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Ayranla afiyetle yiyin:)))

Hiç yorum yok: