PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Mantarlı Et Sote

Hem davetlerde hem de günlük olarak yapılabilecek lezzette ve kolaylıkta bir yemek. Ben mantarı çok sevdiğim için ete de çok yakıştırıyorum. Yemeği bu aşamaya getirdikten sonra yaptığınız ufak değişikliklerle farklı sunumlar da elde edebilirsiniz. Diğer versiyonları da ilerleyen günlerde yayınlamaya çalışacağım.
Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
300 gr mantar ( 2 kase)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet biber
1 adet soğan
1 adet domates rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı yeni bahar
Tuz
Yapılışı:
1. Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
2. Domates rendesini, fesleğeni ve etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ekleyin. 30 dakika pişirin. Kesinlikle tuz eklemeyin ki etler sertleşmesin.
3. Diğer tarafta soğanı, sarımsağı ve biberi 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
4. Doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tuzu ve yenibaharı ilave edin.
5. Bu arada pişen etleri mantarlı karışıma ekleyin, 5 dakika daha birlikte soteledikten sonra pilavla servis edebilirsiniz. Eğer etler istediğiniz yumuşaklıkta değilse 10-15 dakika daha pişirebilirseniz. Afiyetle...

Hiç yorum yok: