Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
300 gr mantar ( 2 kase)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet biber
1 adet soğan
1 adet domates rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı yeni bahar
Tuz
Yapılışı:
1. Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
2. Domates rendesini, fesleğeni ve etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ekleyin. 30 dakika pişirin. Kesinlikle tuz eklemeyin ki etler sertleşmesin.
3. Diğer tarafta soğanı, sarımsağı ve biberi 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
4. Doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tuzu ve yenibaharı ilave edin.
5. Bu arada pişen etleri mantarlı karışıma ekleyin, 5 dakika daha birlikte soteledikten sonra pilavla servis edebilirsiniz. Eğer etler istediğiniz yumuşaklıkta değilse 10-15 dakika daha pişirebilirseniz. Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder