
Eğer ki bir şekilde evde fazla sayıda ekmek bulundurmuşsak, en kolayı, buzdolabında saklayalım. Hatta daha uzun süre sonra kullanacaksanız dilimleyip buzlukta yer açın ekmeğinize. Fırınlayıp rondodan geçirin isterseniz, galeta ununuz olsun. Ya da pazar kahvaltısında lezzetli mi lezzetli kanepeler yapın, benim bu haftasonu yaptığım gibi:) Çok pratik ve mutfağı güzel kokuların sarmasını sağlayacak kadar güzel...
Malzemeler:
4-5 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
1 adet domates
Yarım dilim peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam taze fesleğen (yoksa 1 çay kaşığı kuru fesleğen)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Yumurtaları çırpın, ezilmiş peyniri ekleyip karıştırın.
2. Küp küp doğradığınız domates ve biberi ekleyin.
3. Maydanoz ve fesleğeni de ince ince doğrayın.
4. Peynirin tuzunu da gözönünde bulundurarak tuz ekleyin.
5. Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Her dilimin üzerine zeytinyağı dökün.
6. Fırının ızgara bölümünde 5-7 dakika kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Hamiş: Kızardıktan sonra ekmeklerin yumuşak kalmasını istiyorsanız, sosu sürdükten sonra dilimleri 5 dakika bekletin, yumurtayı emen ekmeklerin içi yumuşak kalıyor böylece. Çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hemen fırınlayın.
3 yorum:
Bu görüntüden sonra evdeki ekmekleri bayatlatmayı düşünüyorummmm...Nefsi olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Bizim mutfakda da sık sık yapılır bu ekmekler, çok da severim... Ekmeği bayatlatıp atanlara çok kızarım, oysaki o kadar çok değerlendirme şekli var ki bir bilseler...
Ellerine sağlık, sevgiler...
Gönülcüm, sağol canım. Yeni siten de hayırlı olsun bu arada,ziyaretine geleceğim. Sevgiler...
Ayselcim, kesinlikle sana katılıyorum, öpüyorum, sevgiler...
Yorum Gönder