PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

31 Temmuz 2012 Salı

Meşhuurr Çikolatalı Çatlak Kurabiye


Birçok blogda gördüğüm,bir türlü deneme fırsatı bulamadığım bir kurabiye olduğu için meşhur kendisi. Küçük kardeşim sınav döneminde bizden moral kolisi talep ettiğinde yapmaya karar verdim bu çikolata canavarlarını. Abartmıyorum, şu ana kadar yediğim en çikolatalı, en güzel, en leziz, sütle ve kahveyle en iyi giden, en en en bir kurabiye kendisi. Biraz püf noktaları  olan bir tarif ama biraz özenle halledilebilir. Ben yeşil kivinin tarifini uyguladım. Bir gece buzdolabında beklettiğim için hamurun çikolata kadar çok sertleşmesi dışında bir problem yaşamadım. Bence hamur dolapta 3 saat kadar bekletilirse  parça kopartabilecek kıvamda olacaktır.
gj yut y

Malzemeler:
     - 225 gr %70 kakaolu bitter çikolata
     - yarım su bardağından biraz fazla şeker
     - 2 tane yumurta
     - 60 gr tereyağı veya margarin
     - 2 su bardağı un 
     - 1 çay kaşığı kabartma tozu
     - 1 paket vanilya
      - 1 tutam tuz
Yapılışı:
  1. İri iri kırdığınız çikolataları tereyağıyla beraber eritin ve ılımaya bırakın.
  2. Başka bir kapta şekeri ve yumurtayı mikserle 10 dakika çırpın.
  3. Erimiş çikolatayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
  4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın ve çikolatalı karışıma ilave edin, mikseri çalıştırmadan sadece el hareketiyle malzemeleri karıştırın.Kıvamı bildiğimiz kurabiye hamuru kıvamında olmayacak,no panic;)
  5. Üzerini kapattığınız hamuru 3 saat kadar buzdolabında bekletin.  
  6. Daha sonra hamuru dolaptan çıkarın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın, önce toz şekere sonra bolca pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 
  7. Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Önemli püf noktalarından biri de süre. Kesinlikle 10 dakikadan fazla fırında tutmayın. Ağızda dağılan,dışı hafif sert, içi kek gibi bir kurabiye istiyorsanız 10 dakikalık pişirme süresi ideal. Soğuyunca çayla,kahveyle ya da sütle nım nım nım, afiyet olsun :)).   






Hiç yorum yok: