PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

17 Ekim 2012 Çarşamba

Taze Hindistan Cevizli Pasta

Geçen yılki gün sofrasından denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir pasta, özellikle hindistan cevizi severlere.. En zor kısmı taze hindistan cevizini kırmak,eşinizden yada evin en güçlü bireyi size yardımcı olursa fena olmaz;) Sonrası normal pastadan daha bile kolay..
Taze hindistan cevizi bulmakta zorlanacağınızı sanmıyorum, marketlerin çoğunda var artık.Ama alırken büyüklüğünden çok içindeki süt miktarına dikkat edin. O yüzden çalkaladığınızda en çok ses çıkaranı tercih edin,hindistan cevizi sütü ne kadar çok olursa o kadar güzel olur pastanız ;)

Malzemeler:

1 tane taze hindistan cevizi

Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı su
1 çay bardağından biraz fazla nişasta
1 çay bardağından biraz fazla un
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 poşet sade krem şanti

Yapılışı:

1. 4 yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve 4 yemek kaşığı su ile kar haline gelene kadar çırpın.
2. Karışıma yumurta sarılarını tek tek ilave edip, her defasında karıştırın.
3. Nişasta, un ve kabartma tozunu da ekleyip yağlanmış orta boy kare borcama yada istediğiniz bir kalıba dökün. 180C'de kızarana kadar pişirin.
4. Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan önce taze hindistan cevizini çekiç ve bıçak yardımıyla üzerindeki 3 noktadan delin ve içindeki sütü boşaltın. En yumuşak noktalar o üç nokta çünkü. Bize 1 su bardağı lazım ama o kadar süt çıkmazsa içinden, üzerini normal sütle tamamlayın ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edin.



5. Elde ettiğiniz 1 su bardağı süt+ hindistan cevizi sütü karışımını fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökün.
6. Bu arada un, nişasta, şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp pişirin. Elde ettiğiniz krema soğuyunca 1 poşet krem şantiyi toz halde ekleyin ve çırpın.
7. Kek soğuduktan sonra kremayı üzerine yayın.
8. Son olarak  başarıyla kırıp, kabuklarını soyduğunuz hindistan cevizini pastanın üzerine rendenin iri tarafından rendeleyin. Afiyetle...

Hiç yorum yok: