TEMMUZ, YILLAR SONRA
Sıcak bir yaz günü, öğleden sonra,
Eflatun dağların dibinde,
O sessiz arka bahçelerin birinde,
Gölgesinde eriğin, şeftalinin, kayısının.
Fıskiyeyle oynuyor bir çocuk.
Gece kuşları yuvalarında daha.
Uzaklardaki sevdiklerimizi konuşuyoruz,
Hem özlem, hem kavuşma bizimkisi.
Çay içiyoruz mutlu bir sessizlik içinde.
Gözlerimi kapayıp Cevat Çapan'ın şiirindeki bu tabloyu düşündüğümde, hissettiğim şey sadece huzur. Herkese huzurlu tatiller, ama bu sıcak tatillerde serinlemek için dondurma alternatifi süper bir limonlu parfe tarifi beğenilerinize sunulur efendim:))
Sıcak bir yaz günü, öğleden sonra,
Eflatun dağların dibinde,
O sessiz arka bahçelerin birinde,
Gölgesinde eriğin, şeftalinin, kayısının.
Fıskiyeyle oynuyor bir çocuk.
Gece kuşları yuvalarında daha.
Uzaklardaki sevdiklerimizi konuşuyoruz,
Hem özlem, hem kavuşma bizimkisi.
Çay içiyoruz mutlu bir sessizlik içinde.
Gözlerimi kapayıp Cevat Çapan'ın şiirindeki bu tabloyu düşündüğümde, hissettiğim şey sadece huzur. Herkese huzurlu tatiller, ama bu sıcak tatillerde serinlemek için dondurma alternatifi süper bir limonlu parfe tarifi beğenilerinize sunulur efendim:))
DAMLA ÇİKOLATALI, LİMONLU PARFE
Malzemeler:
1 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 adet yumurta
6-7 adet bisküvi ( Ben Eti Burçak kullandım)
Yarım su bardağı damla çikolata
Yapılışı: Bildiğim en kolay yaz tatlıları bence parfeler, bu parfenin yapımı da çok kolay. Mikser yardımıyla krem şantiyi sütle karıştırıp buzdolabında bekletin. Bu arada yumurta ve şekeri iyice homojenleşene kadar çırpın ve krem şantiye ekleyin, ardından ufaladığınız bisküvileri, damla çikolataları, limon suyunu ve kabuğunu ilave edip, şekilli bir kalıba boşaltın. Tabii kalıbın dibine hindistan cevizi dökmeyi unutmayın; yapışmaması için;) Vaktiniz varsa bir gece buzlukta bekletin, yoksa en az 6 saat sonunda, kalıbı ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Yapılışı: Bildiğim en kolay yaz tatlıları bence parfeler, bu parfenin yapımı da çok kolay. Mikser yardımıyla krem şantiyi sütle karıştırıp buzdolabında bekletin. Bu arada yumurta ve şekeri iyice homojenleşene kadar çırpın ve krem şantiye ekleyin, ardından ufaladığınız bisküvileri, damla çikolataları, limon suyunu ve kabuğunu ilave edip, şekilli bir kalıba boşaltın. Tabii kalıbın dibine hindistan cevizi dökmeyi unutmayın; yapışmaması için;) Vaktiniz varsa bir gece buzlukta bekletin, yoksa en az 6 saat sonunda, kalıbı ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder