PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

19 Şubat 2009 Perşembe

Cevizli Hediye Paketi


Bu kurabiyeyi Sofra dergisinde ilk gördüğüm an vuruldum diyebilirim. Biraz vakit alan ve zahmetli bir kurabiye olsa da, hem tadı hem görüntüsü buna değer dedirtiyor bence. İlk olarak iş arkadaşlarım evime geldiklerinde yapmıştım cevizli hediye paketlerini, şimdi de çikolatalısını denemek istiyorum. Biraz vaktiniz varsa, misafirleriniz için harika bir sunum...

Malzemeler
2 Adet Yumurta
1 Paket margarin ( oda sıcaklığında )
500 gr buğday nişastası (2,5 paket )
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini karıştırın, diğer malzemeleri de ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın. Nişasta miktarını hamurun kıvamına göre siz ayarlayabilirsiniz, nişasta genellikle 200 gr lık paketler halinde satılıyor. Yaklaşık 2,5 paket nişasta yeterli olacaktır. Fakat nişastanın hepsini birden değil, yavaş yavaş, hamurun kıvamına göre ekleyin.
Kurdelesi için hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, 1 tatlı kaşığı kadar kakao ile karıştırın.
Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyun. İçine tarçın ve toz şeker ile karıştırdığınız cevizli harçtan koyup, ağzını bohça gibi büzün. İsteğe göre iç harcına 1 adet elma da rendeleyebilirsiniz, ya da oyduğunuz hamurun içine 1 dilim çikolata koyup kapatabilirsiniz.
İçleri doldurduktan sonra kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğünüz ağız kısmına kurdele şekli verin. 175 derecede 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişirin ve sevdiklerinize hediye edin:))

1 yorum:

elif dedi ki...

yorumun için teşekkürler canım. çok güzel tariflerin var. bloğun hayırlı olsun.
sevgilerimle canım..........