PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

22 Şubat 2009 Pazar

Fesleğenli Mantarlı Tavuk Sote

Bence ev hanımlığı gerçekten meşakkatli bir iş, eee bir de üstüne iş hanımıysanız:) işler daha da zorlaşıyor. Hem evinizin herşeyiyle ilgilenmek , hem de işteki sorumluluklarınızı yerine getirmek zorundasınız. Gündüz işyerinizde ne kadar yorulursanız yorulun, akşam eve adımınızı attığınız andan itibaren başlayan yeni bir mesainiz var. Üstelik bu durum her gün böyle ve bizler elimizden gelenin en iyisini yaparak aynı zamanda iyi bir ev hanımı olmak için çırpınıyoruz. Sırf bu nedenle bile kıymetimizin çok iyi bilinmesi gerektiğini, el üstünde tutulmamızın şart olduğunu düşünüyorum:)) Bu durumda da iş eşlere düşüyor elbette. Ben konuda kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü eşim çalışan bir annenin çocuğu, bu yüzden halimi çok iyi anlıyor ve sağolsun yardımını hiç esirgemiyor benden. Mesela fotoğraftaki yemeğin mantarlarının doğranması da kendisi ait:))
Bu konuya nereden geldiğimizi soracak olursanız; fesleğenli, mantarlı tavuk yemeğine borçlu olduğumuzu söyleyebilirim. Zira kendisi işten yorgun dönüp, yemek yapmak zorunda olan iş kadınlarının ve kısa yoldan ziyafet hazırlamak isteyen herkesin favorisi olmaya adaydır. Benim gibi tavukseverlerin de lezzetine doyamayacağı bir tat, hele yanında da pilav varsa:) Gerçi protein- karbonhidrat birlikteliği kilolar açısından çok iç açıcı sonuçlar doğurmasa da, bence et yemeklerinin yanına en çok yakışan şey pilav ve patates püresi. Gelelim tarifine;
Malzemeler: (2-4 Kişilik)
4-5 parça tavuk göğsü
500 gr mantar
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı köri
3-4 çorba kaşığı krema( isteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Zeytiyağını ve tavuk etlerini bir tavaya koyup kavurmaya başlayın. Tavuk etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Bu arada biraz tuz ilave edebilirsiniz. Kavurmaya devam edin.
Bu sırada mantarları nemli bir bezle silin, vaktiniz yoksa yıkayın, ve doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ilave edin, mantarlar suyunu iyice salıp, tadını tavuklara bulaştırana kadar kavurun:) Suyunu çekince, baharatları ve tuzu eklemeye başlayın, susamların kavrulmasına ve çıtır çıtır olmasına izin verin:) Sarımsakları soyup ince ince doğrayın, krema kullanacaksanız kremayı ilave edin. Bir kaç kez karıştırıp ocaktan alın. Pilavla ya da patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: