Bu konuya nereden geldiğimizi soracak olursanız; fesleğenli, mantarlı tavuk yemeğine borçlu olduğumuzu söyleyebilirim. Zira kendisi işten yorgun dönüp, yemek yapmak zorunda olan iş kadınlarının ve kısa yoldan ziyafet hazırlamak isteyen herkesin favorisi olmaya adaydır. Benim gibi tavukseverlerin de lezzetine doyamayacağı bir tat, hele yanında da pilav varsa:) Gerçi protein- karbonhidrat birlikteliği kilolar açısından çok iç açıcı sonuçlar doğurmasa da, bence et yemeklerinin yanına en çok yakışan şey pilav ve patates püresi. Gelelim tarifine;
Malzemeler: (2-4 Kişilik)
4-5 parça tavuk göğsü
500 gr mantar
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı köri
3-4 çorba kaşığı krema( isteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Zeytiyağını ve tavuk etlerini bir tavaya koyup kavurmaya başlayın. Tavuk etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Bu arada biraz tuz ilave edebilirsiniz. Kavurmaya devam edin.
Bu sırada mantarları nemli bir bezle silin, vaktiniz yoksa yıkayın, ve doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ilave edin, mantarlar suyunu iyice salıp, tadını tavuklara bulaştırana kadar kavurun:) Suyunu çekince, baharatları ve tuzu eklemeye başlayın, susamların kavrulmasına ve çıtır çıtır olmasına izin verin:) Sarımsakları soyup ince ince doğrayın, krema kullanacaksanız kremayı ilave edin. Bir kaç kez karıştırıp ocaktan alın. Pilavla ya da patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder