PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

10 Şubat 2009 Salı

Çikolata Soslu Gül Kek



Arkadaşlarım tarafından en çok beğenilen keklerimden biridir çikolatalı gül kek. Ben gibi çikolata tutkunları için süper bir tercih. Aslında sadece kek demek haksızlık bu lezzetli şeye:) Yaş pastayla kek arasında bir yerde duruyor kendisi bence. Zaten yukarıdaki resmi de sibelciğimin doğum günü için yaptığım da çekmiştim. Tarifine gelince;
Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

150 gr bitter çikolata

50 gr tereyağı veya margarin

1 çay bardağı sıvıyağ,

5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao (silme)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yapılışı:
50 gr kadar tereyağ ile çikolatayı benmari usulü eritin. Hafif ılıması için bir kenarda beklet. (Üstteki çikolatanın bulunduğu kap, alttaki kaynayan suya değmeyecek, çaydanlığın altına su koyup üzerine cam bir kase koyarak çikolataları tereyağ ile eritebilirsiniz).
Bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karıştırın. Başka bir kap içerisinde de yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın. Bu karışımına yoğurdu, sıvıyağı ve erittiğimiz çikolatayı da ekleyip biraz daha çırpın.En son olarak elediğimiz kuru karışımı da ekleyip ve mikserin en düşük ayarında homojen bir karışım elde edene kadar karıştır (çok çırpmayın yoksa kabarmıyor, tecrübeyle sabit:) ve yağlanmış kalıba dökün.
Yaklaşık 170 C de 40 dakika kadar pişirin ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. Benim kalıbım gül şeklinde silikon kalıptı, ama normal bir kalıpla da yapabilirsiniz.
Ben üzerine, 80 gr sütlü çikolatayı 100 gr hazır çiğ kremada eritip hazırladığım sosu döktüm ve buzdolabında 1 gece beklettim, aynı sosu beyaz çikolatayla da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsuunn:)))

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Ellerinize sağlık hemen denemek isterim.