Kayınvalidemin hediye ettiği muffin kalıbı elime geçer geçmez internetten tarif aramaya koyuldum. Dolapta beni bekleyen havuçları da düşünerek havuçlu muffin yapmaya karar verdim. Aşağıdaki tarifi özellikle az yumurtalı olduğu için seçmiştim, birkaç değişiklik yaparak yazmıştım tarif defterime. Orjinal tarifi ve siteyi hatırlamadığım için kaynak veremiyorum maalesef. Ama kesinlikle çok güzel kabaran, içi yumuşacık, bol tarçınlı, sütle, çayla, kahveyle çok iyi giden bir 12 adet muffin çıktı ortaya.
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
1 pkt vanilya
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Edindiğim tecrübelere göre kek ya da muffinin iyi kabarmasının sırrı kuru malzemeleri bir yerde, sıvı malzemeleri başka bir yerde karıştırmak ve sıvılarla kuruları birleştirirken çırpıcı değil kaşık kullanmak, yani çok karıştırmamak.
Bu nedenle elenmiş unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Başka bir kapta çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Şekeri, sütü, balı, havucu, vanilyayı ve sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın.
Daha sonra sıvı malzemeyi kuru malzemenin bulunduğu kaba boşaltın. Cevizleri de ekleyin. Homojen bir karışım meydana gelene kadar karıştırın. Karışımı kalıplara paylaştırın. 170 C'de 25 dakika kadar pişirin. Benim fırınım turbo-fanlı olduğu için 170 C yeterli geliyor, eğer turbo fanlı fırın kullanmıyorsanız 190-200 C civarında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder