PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

10 Şubat 2009 Salı

Üçgen Puf Börek

Puf puf kabaran, dışı çıtır içi yumuşacık börekleri seviyorsanız, böyle böreği sevmeyen var mı ki:)), bu kolay böreği kesinlikle tavsiye ediyorum. Derin dondurucuda istediğiniz kadar stok yapıp, misafir haberi alır almaz fırına atabilir ve ''hangi arada yaptın bu börekleri, geç haber verdik zaten'' cümlelerini gülümseyerek dinleyebilirsiniz:))

Malzemeler:
3 yufka
150 gr margarin yada tereyağı
1,5 su bardağı süt

İç Harcı:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
Karabiber

Yapılışı:
Birinci yufkayı serin. Üzerine eritip ılıttığınız margarin ve süt karışımını sürün. Diğer yufkaları da üstüste sererek aynı işlemi yapın. Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin. Peynir, kıyılmış maydanoz ve karabiberi karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare halindeki yufkanın her tarafına paylaştırın. Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.



Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen parçaya bölün. Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin ve 8 parça üçgen elde edin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye keserek 16 parça üçgen börek elde edin. Buzdolabı poşetine üstüste gelmeyecek şekilde yerleştirip 5-6 saat derin dondurucuda bekletin. Daha uzun süreler de derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı sürüp, bol susamla süsleyerek 170 C'de pişirin.

Hiç yorum yok: