PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

10 Şubat 2009 Salı

Kaşarlı Poğaça


Pazar kahvaltıları bizim için çok önemlidir. Hafta içi sürekli bir koşuşturmaca içinde, bir gözümüz saatte, atıştırmalık kahvaltılar yaptığımız için, pazar günleri gazete eşliğinde olabildiğine uzun, zengin ve farklı kahvaltılar yapmaya çalışıyoruz. Bu kaşarlı poğaçalar da pazar kahvaltısı için bir pazar sabahı sadece yarım saat daha az uyumam sonucu ortaya çıkmışlardı. Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli, yanında iyi demlenmiş bir bardak çay ve eşinizin övgüleri ile sıcacık bir kahvaltı yapabilirsiniz:))
Malzemeler:
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine )
1,5 çay bardağı zeytinyağı
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 subardağı un
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi olarak 1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:
Yumurta akı, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu karıştırın, daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda açın, bir miktar kaşar rendesinden koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısını sürüp susamla süsleyin.

Hiç yorum yok: