PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

10 Mart 2009 Salı

Cevizli İncir Dolma


Hafta sonu yine çok yoğun geçti. Cumartesi günü sevgili Hande'nin konuğuyduk, bizi çok güzel ağırladı, bir sürü güzel şey yapmış bizim için. Tekrar ellerine sağlık Handecim:)Birkaçının fotoğrafını ve öğrendiğim kadarıyla tariflerini paylaşmak istedim. İlki cevizli incir dolması. Oldukça besleyici, enerji ve lezzet dolu bir tatlı.
Ayrıca en lezzetli kuru meyvelerden olan incirin bu güzel haliyle sevgili Seher'in ( http://sarikus.blogspot.com/) ev sahipliğini yaptığı kurutulmuş meyveler etkinliğine de katılmak istedim. Kolaylıklar Sehercim:))
Malzemeler:
15 Tane kuru incir
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı süt
Yapılışı:
İncirlerin saplarını kesip, ılık suda 1-2 saat kadar bekletin. Yumuşayan incirlerin ortasını parmağınızla oyup tencereye dizin. Ceviz, şeker ve tarçını karıştırıp incirlerin ortasına doldurun. 1/2 çay bardağı su ve 1 su bardağı sütü karıştırıp incirlerin üzerine çıkmayacak şekilde ve yavaşça tencereye koyun. Süt bitene kadar kısık pişirin. Ilıdıktan sonra kaymakla servis edin. Taze nane yapraklarıyla da süsleyin.

3 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Nefis görünüyor,yapanların ellerine sağlık...

sevgiler...

peri dedi ki...

İlginize çok teşekkür ederim Rukiye Hanım, ziyaretinize çok mutlu oldum:)) Ayrıca ab-ı hayatı da zevkle takip ediyorum. Daha sık görüşmek umuduyla...

canikom dedi ki...

harika olmuş.sütün görevi nedir acaba....