PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

29 Mart 2009 Pazar

Patatesli Tuzlu Kek

Kek gibi yumuşacık olsun, ama tuzlu olsun, eee içinde peynir, patates gibi harcı da olsun, şöööyle dilim dilim yiyeyim diyorsanız...
Ya da tek tek poğaça yapmakla harcayacak vaktim yok, ben yoğun insanım, ama tuzlu birşeyler yapmam lazım diyorsanız...
Ya da bahaneye ihtiyacınız yok, sadece canınız patatesli kek çektiyse:)) İşte size en kolayından, en lezzetlisinden bir tarif. Afiyetle efendiiimm....

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
5-6 adet küçük küp küp doğranmış çiğ patates
2 paket kabartma tozu
4 çay kaşığı tuz
İsteğe göre dereotu, maydanoz
Karabiber ve pulbiber
3-4 su bardağı un

Yapılışı:
Yumurtaları çırpın, un ve kabartma tozu hariç sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyin. Zeytinyağı yerine sıvıyağ kullanabilirsiniz.Ben tuzlu yememeye özen gösterdiğim için 3 çay kaşığı tuz kullandım. Ama tuzlu tercih ederseniz tuz miktarını biraz daha arttırın. Baharatları da damak zevkinize göre ayarlayabilir, sevdiğiniz diğer baharatlardan ilavelerde bulunabilirsiniz. Patates yerine peynir de kullanabilirsiniz, hatta ikisini birlikte de kullanbilirsiniz. Hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış, canınız nasıl isterse:))
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra en son kabartma tozu ve unu ilave edin. Kalıp kullanacaksanız 1 paket kabartma tozu da yeterli gelecektir, ben fırın tepsisi kullandığım için 2 paket gerekti. Unun miktarını kek hamuru kıvamına göre ayarlayın. Ne çok katı ne de çok akışkan bir hamur elde edince yağlanmış tepsiye dökün. 180C de 45 dakika kadar , kürdan testi ile kontrol ederek, pişirin..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bunu çok severek yapıyorum. eline sağlık çok güzel

Peri dedi ki...

Teşekkür ederim Seher, ben de çok seviyorum bu tarifi. Bu arada etkinliği başarıyla atlattığın için de tebrik ediyorum. Darısı yenilerinin başına:))

Adsız dedi ki...

güzel bir tarif çok ta tatlı :)
hem aperatif hemde lezzetli çoookkk hoşşş :)))

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık harika bir tarif,sağolun :))