PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

14 Nisan 2009 Salı

Makaron

Bunlar benim fırfırsız makaronlarım. Makaron ne diye soracak olursanız dışı çıtır, içi acıbadem kurabiyesine benzeyen, arasındaki çikolata, karamel, vanilya gibi çeşitli soslar sayesinde lezzetini katlayan bir çeşit Fransız kurabiyesi. Dünya çapında üne sahipler aslında, ama ülkemizde pek bilinmiyorlar. İşte bu ufak tefek lezzetli şeylerin orjinal tariflerine göre fırfırlı eteklerinin de olması gerekiyor ama benimkiler ilk denememde fırfırlanamadılar. Umarım bir sonraki seferde daha başarılı bir sonuç elde edebilirim. Ama bu hali bile ertesi güne kalmayacak kadar lezzetli zira orjinalinden sadece şekil itibariyle farklılar.
Tarif Bizim Pastane'ye ait. Oldukça ayrıntılı, açıklayıcı bir anlatım olduğundan ben tekrar malzemeleri ve yapılışını yazmıyorum. http://bizimpastane.blogspot.com/2005/11/makaron-olayi.html . Fırfırlı fotoğraflarınızı bekliyorum:))

3 yorum:

Bilges dedi ki...

BUNU DENEDİM BEN ARKADASIM.. AMA İLK DENEMEM FİYASKO.. :))aslında tembelligimden bi kere daha denemeliyim..

peri dedi ki...

Valla benimki de pek başarılı değil bilgecim, fırfırı yok mesela, iki kez yaptım ben de fırfır elde edemeyince vazgeçtim makarondan, sen dene bakalım bir daha fırfırlanacak mı:))

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Bu görüntü bana çok aşina geldi :) Benimkilerde hiç fırfırlanmıyor :) Gerçekten bu halleri bile kalbimi fethetti :)