PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

22 Haziran 2009 Pazartesi

Çikolatalı Tart

Bu yaz öyle bir düğün yoğunluğumuz var ki, tatilimizi düğünlerin arasına sıkıştırmaya uğraşıyoruz:)) Kendisini çok sevdiğim, çocukluk hatta bebeklik arkadaşım da bu yaz gelinler arasında. Bana davetiyesini elden vermek için taa İzmir'den geldi evime canım benim. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan çocukluktan, gençlikten, evlilikten bahsederken, diğer taraftan da iki çikolata hastası olarak bu nefis tartı, meyveli parfeyi, mercimek köftesini ve kırma böreğini yedik:))

Malzemeler:
Tart tabanı:
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
100 gr eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 su bardağı un
Kreması
200 gr bitter çikolata
200 ml sıvı krema
Varsa portakal rendesi

Yapılışı:
Tart tabanını hazırlamak için yumurtaları şeker ile çırpıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin. Kek kıvamındaki tart hamurunu kalıba dökün. Kaşık yardımıyla üzerini düzeltin. 180C'de pişirin.
Bu arada kremayı bir kaba boşaltıp ısıtmaya başlayın, ufak parçalara ayırdığınız çikolataları da ekleyip eritin. Fırından çıkan tart hamurunu kalıptan çıkartıp hazırladığınız kremayı üzerine dökün. 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan yarım saat önce dolaptan çıkartırsanız, krema tam kıvamına ulaşıyor. Afiyet bal şeker olsun, yağ olmasın inşallaahh:)))

2 yorum:

Gül-Dem dedi ki...

RESİMDEN NASILDA GÜZELL GÖRÜNÜYOR DEĞİL Mİ??? AMA SİZ BİRDE TADINA BAKMALISINIZZZZZZZZZZZZZZ.....

YANİ ANLAMATAMMM TEK KELİME İLE ENFES ÖTESİ(Kİ BUNUN İÇİN UYGUN BAŞKA BİR KELİME VARMI BİLMİYORUM)...HERŞEY MÜKKEMMEL ÖTESİYDİ...CANIM BENİM ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIKKK...KESİNLİKLE ARTIK PERİ KIZIMIZ BU İŞİ ÇOK GÜZELL KIVIRMIŞŞŞ AMA NORMALLL YA NEDE OLSA SİVRİHİSAR KIZI BİLENLER NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLADIIII. :))))

TEŞEKKÜR EDERİMM CANIM BENİMMM

peri dedi ki...

:))Asıl ben teşekkür ederim canım arkadaşım, ayaklarına sağlık, sen evime kadar gelmişsin, benim yaptıklarım ne ki..
Güzel sözlerin için de çoook teşekkür ederim bitanecim:)))