
Malzemeler:
1 yumurta
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
100 gr. tereyağ veya margarin
1.5 su bardağı Buttermilk
1 su bardağı şeker
100 gr. tereyağ veya margarin
1.5 su bardağı Buttermilk
( Buttermilk elde etmek için oda sıcaklığındaki süte 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin ve 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.)
Dolgu Malzemesi
100 gr labne peyniri
100 gr hindistan cevizi
1 çay bardağından 1 parmak az pudra şekeri
1 paket vanilya
Yapılışı:
İç dolgusu için labne peyniri, pudra şekeri, hindistancevizi ve vanilyayı karıştırın. Küçük toplar elde edecek şekilde avucunuzda yuvarlayın. Kaç tane muffin yapacaksanız o kadar sayıda top elde edin. Ben 12'li kalıp kullandım 12 adet de ceviz büyüklüğünde top yaptım.
Diğer tarafta yumurtayı çırpın, şekeri, oda sıcaklığındaki yağı ve yukarıda bahsettiğim şekilde hazırladığınız buttermilk' i de ekleyip iyice karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu başka bir kapta karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
Muffin kalıplarının içine yerleştirdiğiniz kağıt kalıplara 1/3 oranında hamur koyun. Sonra hazırlamış olduğunuz hindistancevizi toplarını yerleştirin ve tekrar hamudan ilave ederek topların üzerini kapatın. 180 derece fırında yaklaşık 25- 30 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek ya da sade olarak servis yapın. Sonra da bir ısırık alıp içindeki dolguyu görüp şaşıran misafirlerinizi keyifle izleyin:)))
Muffin kalıplarının içine yerleştirdiğiniz kağıt kalıplara 1/3 oranında hamur koyun. Sonra hazırlamış olduğunuz hindistancevizi toplarını yerleştirin ve tekrar hamudan ilave ederek topların üzerini kapatın. 180 derece fırında yaklaşık 25- 30 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek ya da sade olarak servis yapın. Sonra da bir ısırık alıp içindeki dolguyu görüp şaşıran misafirlerinizi keyifle izleyin:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder