Evde kabak dolması piştiğinde annem içinden çıkanları atmaz, bize mücver yapardı. Ben de aynı alışkanlığı devam ettiriyorum. Kabakların içlerini buzlukta biriktirip ya da yanına oyulmamış kabaktan rendeleyip mücver yapıyorum. Hafiflik açısından fırında yapılanı tercih etsem de, yağda kızartılanın tadına da özellikle sarımsaklı yoğurtla doyum olmuyor gerçekten..
Malzemeler:
2 adet kabak+ 2 adet kabak içi ( yada 3 adet kabak)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı kaşar rendesi(isteğe bağlı)
1/2 su bardağından biraz az un
Yarım demet dereotu
Bir tutam maydanoz
2-3 sap taze soğan
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Kabakları rendeleyin, ben vitaminini kaybetmemesi için suyunu sıkmıyorum, isterseniz avucunuzla suyunu sıkabilirsiniz. Yumurtaları ekleyin, ince doğranmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları da ekleyin. Kaşar rendesi eklemek zorunda değilsiniz ama tadını çok daha güzelleştirdiğini söyleyebilirim. Tuzu, karabiberi, karbonatı da ekledikten sonra ne sıvı ne de katı olacak şekilde ununu ekleyin, karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp az yağlı teflon tavada iki yüzünü de kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
4 yorum:
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.
İlginize teşekkür ederim, maydanoz topluluğunda bulunmaktan mutluluk duydum, sevgilerr...
blogunuz çok güzelmiş:)
yahu bu mücverler ne kadar muntazam olmuş valla bravo ellerinize sağlık:)
:)Teşekkür ederim Ayşe Hanım,mücverlerimi beğenmenize sevindim, sevgilerimle...
Yorum Gönder