PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

23 Temmuz 2009 Perşembe

Fesleğenli Mısırlı Fettucine

Haftasonu yaptığım yemek stoğum cuma günleri tükenmiş olduğundan o günleri makarna günü ilan ediyorum ve değişik soslar ve makarna çeşitleriyle daha eğlenceli bir menü oluşturmaya çalışıyorum. Haftanın son çalışma günü olmasının verdiği pozitiflik ve neşeyi de katınca pek lezzetli şeyler ortaya çıkıyor. İşte onlardan biri; fesleğenli, mısırlı fettucine..

Malzemeler:

1/2 paket fettucine makarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı konserve mısır
3-4 yaprak taze fesleğen (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşar peyniri

Yapılışı:

1. Makarnayı isteğiniz sertlikte haşlayın, süzün.
2. Sos için soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları rendeleyin, zeytinyağında kavurun.
3. Biberleri ince ince doğrayıp ekleyin.
4. Biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
5. Domatesleri rendeleyip ekleyin.
6. Fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın yada kuru fesleğeni ekleyin, yenibaharı ve tuzunu da ilave edip kaynamasını bekleyin.
7. Son olarak mısırları da ilave edin ve sosla bütünleşince ocaktan alın.
8. Makarnayı servis tabağına alın, sosu da üzerine döküp fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Dilerseniz üzerine rendelenmiş parmesan peyniri, ya da kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

zehratrk dedi ki...

hiç fettucini yapmadımda yemedimde ama bundan sonra deniycem çünki makarna benimde kurtarıc yemeğim.sevgiler