Sıcakları bahane göstermek istemiyorum ama gerçekten hava çok sıcak, mutfak daha da sıcak! Bir an önce ve en pratik yoldan yemek olayını halledip mutfaktan kaçmaya çalışıyorum. Dolayısıyla bu tarif arşivden:) Bir Dr. Oetker tarifi imiş, ben de eye's cookies'den öğrendim. Hem çok şık hem çok lezzetli. Ben çok beğenerek yiyorum bu pastayı, hem vişneli diye, hem de kremasının hafifliğinden dolayı. Fotoğrafı pek başarılı olmasa da paylaşmak istedim. Çünkü bu pastayı çok beğenenlerden biri de Mine Ablam. Tayinleri dolayısıyla artık Diyarbakır'da kendisi. Beni buradan takip ettiğini bildiğim ve 'tarifini siteden alırım nasılsa' dediği için bir an önce vermek istedim. Diyarbakır'da hiç problemsiz, güzel günler geçirmeniz ve bir an önce memleketimize dönmeniz dileğiyle Mine Ablacım:)))
Malzemeler :
Kek için:
3 yumurta
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı tozşeker
1 pk. vanilya
1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı nutella
1 çorba kaşığı süt
500 gr çekirdekleri çıkarılmış taze vişne
Ara kreması için:
250 gr. süzme yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
200 gr. sıvı krema
1 paket Dr. Oetker krema sertleştirici
Üst sosu için:
1 paket Dr. Oetker jöle
1 su bardağı(250 ml) vişne suyu
yada vişneli jöle
Yapılışı:
1. Keki hazırlamak için margarini, şekeri ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. İlk yumurtayı kırıp iyice karışana kadar çırpın. 2. yumurtayı da kırıp çırpın. 3. yumurta için de aynı işlemi yapın.
3. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yavaşl yavaş karışıma ekleyin.
4. 26 cm'lik kelepçeli kalıbın dibinmi yağlı kağıtta kaplayıp hamurun yarısından biraz fazlasını dökün.
5. Üzerine vişneleri aynı aralıklarla dizin. Kalan kek hamuruna Nutella ve sütü ekleyin. Bu hamuru da diğer hamurun üzerine yayın. Hamur vişnelerin üzerine tam olarak kapatmaya yetmezse kaşıkla düzelterek yayın, hepsi kapanmazsa bile endişelenmeye gerek yok, kek kabarınca vişneler zaten içinde kalıyor.
6. 175 ° C ' de yaklaşık 35-40 dk pişirin.
7. Kürdanla kontrol edip, piştiğine emin olduğunuzda kalıptan çıkarın ve soğuması için bekleyin.
8. Bu arada yoğurt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Diğer tarafta kremayı katılaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ekleyin. Krema sertleştiriciyi de ekledikten sonra 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.
9. Katılaşana kremayı soğumuş olan kekin üzerine ortada kümbet olacak şekilde yayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
10. Jöleyi 250 ml. vişne suyu ile hazırlayın ya da vişneli jöle kullanın. (Eğer jöleden hoşlanmıyorsanız vişneleri püre haline getirdikten sonra şeker ve 1 yemek kaşığı kadar mısır nişastası ile pişirip jöle yerine kullanabilirsiniz.) Jöleyi soğumuş olan pastanın üzerine kat kat dökün. Jöle kendiliğinden kenarlara doğru akacaktır. Ama kümbet şeklini fazla yüksek yaparsanız jölenin büyük çoğunluğu kenarlardan dışarı akacaktır, bu da jölesiz bir pasta elde etmeniz anlamına gelebilir. Dikkatli olun;)
6. 175 ° C ' de yaklaşık 35-40 dk pişirin.
7. Kürdanla kontrol edip, piştiğine emin olduğunuzda kalıptan çıkarın ve soğuması için bekleyin.
8. Bu arada yoğurt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Diğer tarafta kremayı katılaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ekleyin. Krema sertleştiriciyi de ekledikten sonra 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.
9. Katılaşana kremayı soğumuş olan kekin üzerine ortada kümbet olacak şekilde yayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
10. Jöleyi 250 ml. vişne suyu ile hazırlayın ya da vişneli jöle kullanın. (Eğer jöleden hoşlanmıyorsanız vişneleri püre haline getirdikten sonra şeker ve 1 yemek kaşığı kadar mısır nişastası ile pişirip jöle yerine kullanabilirsiniz.) Jöleyi soğumuş olan pastanın üzerine kat kat dökün. Jöle kendiliğinden kenarlara doğru akacaktır. Ama kümbet şeklini fazla yüksek yaparsanız jölenin büyük çoğunluğu kenarlardan dışarı akacaktır, bu da jölesiz bir pasta elde etmeniz anlamına gelebilir. Dikkatli olun;)
2 yorum:
Pasta harika görünüyor.
ellerine sağlık
sevgiler
Pasta nefis gözüküyor vişnenin mayhoş tadına bayılırım ellerinize sağlık...
Yorum Gönder