
Malzemeler:
4 adet közlemelik patlıcan
5 adet kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz
Zeytinyağı
Süslemek için mısır taneleri
Yapılışı:
1. Patlıcanları ve kırmızbiberleri fırınınızın ızgara teline yerleştirin. Altına bir fırın tepsisi koymayı da ihmal etmeyin ki, közlenirken akan sular fırınınızı kirletmesin.
2. Biberlerin kabukları patlayıp, patlıcanların içi yumuşacık olduğu zaman fırından çıkarın. Biberleri daha önce közlenecektir, dikket edin.
3. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ve biberleri ufak ufak doğrayın.
4. Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu patlıcan, biber karışımına ekleyin.
5. İnce doğranmış maydanozları da ilave edip karıştırın. Mısır taneleri ile süsleyip servis edin.
Hamiş:
Patlıcanların üzerine çatal batırarak içinin daha kolay ve güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.
Limon suyu yerine elma sirkesi de çok güzel bir aroma veriyor, ben misafirlerimden sevmeyenler olabilir diye kullanmak istemedim ama tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder