PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

24 Eylül 2009 Perşembe

Peynirli Kırmızıbiber Sarma

Hem şık, hem de lezzetli bir salata bu. Kırmızıbiberin tadından hoşlananlar bir de peynirle denesinler. Süper bir uyum içindeler ikisi:) Misafirleriniz için davet ve gün sofralarında şık ama biraz zahmetli bir şekilde sunabilirsiniz bu ikiliyi. Günlük hayatta kahvaltı sofralarında peynirin yeri zaten tartışılmaz. Ama közlenmiş kırmızıbiberi de hafif zeytinyağı, elma sirkesi karışımıyla mutlaka deneyin derim. Mevsimi geçmek üzere, biraz fazla miktarda közleyip derin dondurucuya atmayı da ihmal etmeyin;)

Salatanın çok tarif edilecek bir yanı yok aslında. 4-5 adet kırmızıbiberi fırında közleyin. Çok yumuşatmamaya dikkat edin. Erirse saramazsınız. Onlar közlenirken 250 gr peyniri (Ben ezine kullandım, yumuşak olduğu için daha kolay ve lezzetli oldu) karabiber ve ince doğranmış dereotu ile karıştırarak ezin.

Közlenen biberlerin kabuklarını soyun, iriliklerine göre uzunlamasına 3 ya da 4 e ayırın. Geniş kısmına peynirden koyup sarın. Peynir tuzsuz ise tuz ekleyin. Taze dereotu dalları ile bağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi dökün. Afiyetle yiyin:))

1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER