PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

25 Eylül 2009 Cuma

Yoğurtlu Patlıcan salatası

Közlenmiş patlıcandan çeşit çeşit salata yapmak mümkün. Bu haliyle çok lezzetli bir sebze olduğu için her salataya yakışıyor.
Yoğurtlu patlıcan salatası yine ramazanda iftar davetlerimin birinde yaptığım bir salataydı. Çok basit bir salata, hazırda közlenmiş patlıcanınız varsa daha da kolay. İsterseniz konserve de kullanabilirsiniz. Közleyip derin dondurucuya koyduğum patlıcanları çıkartıp 1-2 saat kadar beklettiğimde yeni közlenmiş gibi kullanabiliyorum, tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez( isteğe bağlı)
Bir tutam çok ince kıyılmış maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Patlıcanları çatalladıktan sonra fırında közleyin, kabuklarını soyun.
2. Sarımsakları tuz ile ezin.
3. Küçük küçük doğradığınız ve sarımsak tokamağı ile ezdiğiniz patlıcanlara, sarımsakları ekleyin, maydanozu ve biraz zeytinyağı ilave edip karıştırın.
4. Diğer tarafta yoğurdu pürüzsüzleşene kadar karıştırıp mayonezi ekleyin. Biraz tuz ilave edin.
5. Yoğurtlu karışımı patlıcanların üzerine dökün, hafifçe karıştırın. üzerini düzleyip nane ve pulbiber ile süsleyin.

1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba bende böyle salatalara bayılıyorum ellerinize sağlık sevgiler