PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

2 Ekim 2009 Cuma

Damalı Doğum Günü Pastası

Kendisi kardeşim için yaptığım doğum günü pastası. Doğum günü ramazan ayına denk geldiği için iftar yemeğinin ardından bir doğum günü kutlaması yapmıştık. Ramazanda pasta tarifine sıra gelmediği için, bugüne kaldı.

Pastamın hem tadı hem şekli çok beğenildi. Şekil olarak biraz uğraştırıcı gibi görünse de aslında hazır pasta tabanları ile kısa sürede hazırlanabilecek bir pasta. Aslında 2 tane pasta kekinden 4 katlı bir pasta elde ediyorsunuz, ama ben çok kalın olmasını istemediğim için üç katlı yaptım pastamı. Damalı hali nasıl elde ettiğimi ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım, umarım anlaşılır.

Malzemeler:
1 adet kakaolu pasta keki
1 adet sade pasta keki
1 paket vanilyalı creme'ole
1 paket kakaolu creme'ole
2 su bardağı süt ( pasta tabanlarını ıslatma ve creme oleleri hazırlamak için)
1 su bardağı damla çikolata
80 gr sütlü çikolata
1/2 su bardağı krema
Süslemek için beyaz çikolatalı toplar
Yapılışı:
1. Öncelikle pasta tabanlarını kesebileceğiniz 3 farklı boyutta daire şeklinde mutfak gereci ayarlayın. Ben büyük yuvarlak için pasta kekinin çapından küçük bir pasta tabağı, orta yuvarlak için fincan tabağı, küçük yuvarlak için fincan ağzını kullandım.

2. Kakaolu pasta tabanının ve sade olanın bir katını ayırıp yanyana koyun.

3. Pasta tabağını, kakaolu olana yerleştirip keskin bir bıçak ile pasta tabağı büyüklüğünde bir daire kesin. Çıkartın. Kenara koyun. Elinizde kakaolu bir halka kaldı.
4. Aynı işlemi sade pasta tabanı için de yapın. Çıkan sade daireyi kakaolu halkaya, kakaolu daireyi sade halkaya yerleştirin.


5. Şimdi fincan tabağını kakolu dairenin üstüne koyup bıçakla daha küçük bir daire çıkartın. Sade dairenin üzerine de aynı şekilde fincan tabağını koyup bıçakla sade daire çıkartın. İkisini yer değiştirin.
6. Tekrar aynı işlemi kahve fincanı ile yapın. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü şekilde iç içe halkalar elde etmiş olacaksınız.



7. Yerleştirme işlemi sırasında kekler kırılabilir. Ama kat aralarındaki kremalar dağılmalarını önlüyor.
8. Kenarı sade ile başlayan tabanı yerleştirin. Üzerine bir kaşık yardımıyla süt ile ıslatın.
9. Paket üzerindeki tarife göre hazırladığınız vanilyalı creme oleyi sürün.
10. Damla çikoltaları serpiştirin.
11. En dıştaki halkası kakaolu olan katı yerleştirin.
12. Süt ile ıslatıp krema sürün. Damla çikolata serpiştirin.
13. En üst kata, dıştaki halkası sade olan pasta tabanını yerleştirip hazırladığınız kakaolu creme ole ile pastayı kaplayın.
14. Diğer tarafta benmari usulü erittiğiniz çikolataya kremayı ilave edip karıştırın. Biraz soğuyunca yanlarına akacak şekilde kaşık yardımı ile ortasından dökün.
15. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa 4-5 saat dinlendirin. Üzerini beyaz çikolata topları ile süsleyin. Doğum günü çocuğunu sevindirin:))

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bir zamanlar çok yapardım bu pastayı. Pandispanyasını da ben yapardım üstelik. Şimdi çok daha pratik herşey. Aklıma getirdin şimdi Peri'ciğim. Ellerine sağlık, doğumgünü çocuğuna da mutlu yıllar dilerim.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ÇOK GÜZEL BİR PASTA OLMUŞ KARDEŞİNİZİN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN

SEVGİLER