PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

8 Ekim 2009 Perşembe

En Kolay Mercimek Çorbası

Sevgili Ebrucum benden mercimek çorbası tarifi istemişti, fotoğrafı olmadığı için yayınlayamamıştım. Nihayet fotoğrafladım bu en kolay çorbayı:)) Abartmıyorum gerçekten çok kolay.
Havalar soğumaya başlamışken, elinizde koca bir çorba bardağı ile battaniyenin altına sokulup bol limonlu çorbanızı yudumlamak ve dışarıda yağan yağmuru (henüz kar moduna girmedik) seyretmek. Tam bir kış hayali oldu bu sanırım:))
Neyse lafı daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 adet biber
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
5-6 bardak su
Yapılışı:
1. Kırmızı mercimeği yıkayıp düdüklüye koyun. Soğanı dörde bölüp ilave edin. Biberleri ikiye bölüp içine atın. Patatesi soyun, 5-6 irice parçaya ayırıp ekleyin.
2. Salçayı, tuzu, baharatları ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
3. Buhar çıkarmaya başladıktan sonra 15-20 dakika kaynatın.
4. Kapağı açtıktan sonra blendır tutun.
5. Dilersenzi üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis edin.

Hamiş:
Kereviz, pırasa gibi faydalı sebzeleri sevmeyen çocuklarınıza ve eşlerinize bu sebzeleri yedirmenin en iyi yolu bu çorba. İçine atın gitsin, blendırlayınca hiç farketmeden bir güzel yemiş oluyorlar:))

3 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

BENDE MERCİMEK ÇORBASINI BÖYLE YAPIYORUM SADECE SALÇAYI KAVURUYORUM RENGİ DAHA GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık, tarifin için çok teşekkür ederim. Kar gelsin artık, bu kış çok güzel geçecek, mutlu huzurlu bir ev ortamı... Bu arada sen kendinden de bahsetsene herkes seni ev hanımı sanacak. Bu güzel evhanımlılığının yanında aynı zamanda İnşaat Mühendisidir Pericim:)))))

Unknown dedi ki...

Ben de senin gibi yapıyorum bu çorbayı Peri'cim. Havuç ilavesiyle. Soğuk günler için bol vitaminli ve lezzetli bir çorba. Ellerine sağlık..