PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

14 Ekim 2009 Çarşamba

Zebra Kek

Bu aralar elimden bırakamadığım bir kitap var, yolda, öğle arasında boş bulduğum ilk fırsatta kitabıma sarılıyorum. Suzanna Collins imzalı Açlık Oyunları serisinin ikinci kitabı Ateşi Yakalamak. Çok sürükleyici, kısmen fantastik ve etkileyici. Herkese tavsiye edebilirim yani, olağanüstü bir kurgusu var.
Aslında en keyiflisi evde ayaklarını uzatıp, yanında bir fincan kahve (yaa ben artık kahve alışkanlığımı yitirmeye başladım, eskiden fincan fincan içerdim,noldu bana anlamadım, yeni favorim taze adaçayı) ve bir dilim kek ile kitap okumak, ama ben çok nadir yaşayabiliyorum bu keyfi, dar zamanlarda kitap okuyabiliyorum çoğunlukla.
Benim özendiğim gibi kitap okurken ya da keyif çatarken yemelik süper bir kek diyerek sonunda tarife bağlıyorum:))
Zebra kek internette sıkça karşılaştığım tarfilerden biri. Bence hoş bir sunumu var. Yapımı da son derece basit.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı un
Üzerine dövülmüş fındık
Yapılışı:
1. Yumurtaları ve şekeri iyice özdeşleşene kadar çırpın.
2. Sıvıyağ ve sütü ekleyin.
3. Kabartma tozu, vanilya ve unu başka bir kapta karıştırıp, eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Normal kek kıvamında biraz daha sıvı olmasına dikkat edin.
4. Tam ikiye böldüğünüz hamurun bir tanesine kakao ekleyip karıştırın. Kakaolu hamurun kıvamı fazla aktılaşırsa biraz süt ekleyin.
5. Yağladığınız kalıba 1 kepçe sade hamurdan dökün. Tam ortadan başlayarak 1 kepçe de kakaolu hamurdan dökün, tekrar sade hamurdan döküp, bu şekilde hamurları bitirin. Böylelikle fotoğraftaki gibi halka halka bir görüntü elde edeceksiniz.
6. Üzerini fındıkla süsleyip, 180c de pişirin.

8 yorum:

SEVGİ dedi ki...

Merhaba, kekin görüntüsü kadar tadının da güzel olduğuna eminim, blogunu zevkle takip ediyorum, yorum yazmak ise bugüne kısmet oldu :) Ellerine sağlık, sevgilerimle...

SıcakPaylaşımlar-Aysel dedi ki...

Bir dilim kek için her zaman yerim vardır :) Ahh öyle keyifler yapmayalı uzun zaman oldu... Ellerinize sağlık... Uğradığın için teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Peri'ciğim kek yapmış ben de yemeye geldim. Çok severim zebra keki. Ellerine sağlık. Bu arada bir buluşma planlasak artık, burada yaşayan başka blogger tanıdığın varmı? Onlar da olsa mesela. Görüşmek üzere..

Bahar dedi ki...

çok güzel görünüyor

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BENİMDE YILLAR ÖNCE BİR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR KEK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLUYOR

ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER

nazardeğmesin07 dedi ki...

çok güzel görüntüsü bile harika

SOFRAM dedi ki...

Merhaba canım, bu keki ben de yapmıştım, gerçekten çok nefis oluyor, seninki de harika görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık..benimde denemek istediğim bir kek..

sevgiler...