PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

4 Aralık 2009 Cuma

Nihayet Bayram Tatlıları

Bayram geçeli neredeyse 1 hafta oluyor, ben ancak yayınlayabiliyorum bayram tatlılarımı. Yaş itibari ile henüz el öptürecek çağda olmadığımızdan bayramlar ailelerimizn evlerinde geçiyor, ben de bayram tatlılarını yapıp onlara götürüyorum. Bu bayram;

yaptım misafirlerimiz ve kendimiz için. Hindistan Cevizli Tatlının fotoğrafını çekemedim malesef, herkes çok beğenmiş ve tarifi istenmiş, annem söyledi:) En kısa zamanda tekrar yapıp ekleyeceğim. Haşhaşlı Revani de epey rağbet görmüş, baklavanın yanında çok hafif bir tatlı olduğu söylenmiş, bunu da kayınvalidem söyledi:) Fındıklı mekik tatlısı ise ağızda dağılan, başarılı bir tatlı oldu, beğenildi. Pudingli tatlı en pratik olanı aslında ama, sütlü tatlı olduğu için bayramda çok güzel gitti, misafirlerden çok biz yedik.

Çıtır çıtır revaninin tarifi ile başlayayım..Haşhaşlı Revani

Malzemeler:

3 adet yumurta

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı mavi haşhaş tohumu

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1/2 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

5-6 damla limon suyu

1/2 paket vanilya

Üzerine :

1 paket krem şanti (ya da 1/2 çay bardağı nişasta, 1/2 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı süt ile pişirilerek hazırlanmış krema) ve yeşil fıstık

Yapılışı:

1. Şekeri ve suyu bir tencereye alıp karıştırın, 5 dakika kadar kaynatın. Limon suyu ve vanilyayı ekleyip kapatın.

2.Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve yağı ilave edin, çırpmaya devam edin.

3. Kuru malzemeleri ( haşhaş, irmik, un, kabartma tozu, vanilya) başka bir yerde karıştırıp sıvılara ekleyin. Yavaşça karıştırıp yağlanmış borcama dökün. 170C de pişirin.

4. Ilıdıktan sonra şerbeti daha iyi çekmesi için bir çok yerinden bıçak batırın. Hem şerbet hem kek ılıkken şerbetini dökün.

5. Bu arada üzerini süslemek krem şantiyi hazırlayın. Bizimkiler krem şantiden pek hazetmedikleri için ben krema hazırladım. Şerbetini iyice çeken tatlının üzerine kremayı yayıp yeşil fıstık ile süsleyin.



5 yorum:

kirazdünyası dedi ki...

hergün bayram olsa tatlıları yesek yesek kilo almasak :)

birsence dedi ki...

PERİCİĞİM GERÇMİŞ BAYRAMINI ÜSTÜNDEN ÇOK GEÇSEDE KUTLARIM:))) ELLERİNE SAĞLIK HAŞHAŞLI REVANİYİ BENDE ÇOK SEVERİM ÇITIR ÇITIR ÇOK LEZZETLİ OLUR:)))

fundaca dedi ki...

canım biricik dostum
umarım yeni yaşın bu blogundaki tatlar gibi geçer:) seni çok seviyorum... iyiki doğdun,iyiki varsın,iyiki hayatımdasın....

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL GÖRÜNÜYOR. TADANLARA AFİYET OLSUN... ELLERİNE SAĞLIK SEVGİYLE...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Blog güzel,tarifler güzel,takipcinim,sevgilerrr.