PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

11 Ocak 2010 Pazartesi

Fındıklı Mekik Tatlısı

Yine bir şerbetli tatlı, bayramda yaptığım bir tarif. İrmikli hamuru sayesinde ağızda dağılan lezzetli bir tatlı. Bu tariften şekerpare de çok güzel oluyor.
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar iri kıyılmış fındık

Şerbeti:
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Un , kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. Kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu da yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Cevizden büyük parçalar koparıp, yuvarlayın. Avucunuzun içinde açın, fındık koyup kapatın.
5. Uzunlamasına mekik şekli verip, tepsiye dizin.
6. Hamurun tamamı için bu işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal ucu ile çizikler atın.
7. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerikızaran kadar pişirin.
8. Tatlı sıcak, şerbet soğuk iken şerbetleyin.

1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Merhaba Canım...Senin için blogumda bir ödül var.Kabul edermisin?

Sevgiler:)