
Ben tarifi yarım ölçü uyguladım. Yaklaşık 25 tane gülüm oldu:) Orjinali aşağıdaki gibi ve Emine Beder'e ait..
Malzemeler:
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin ya da tereyağı(eritilmiş ve soğutulmuş)
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 su bardağı bütün fındık
Şerbeti:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Erittiğiniz margarinden 2 çorba kaşığı ayırıp, un ve fındık hariç tüm malzemeleri karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
4. Bu sırada şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp, limon ve vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
5. Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın.
6. Orta boy bir bardağın ağzı ile daireler kesin. Her dairenin ortasına bir tane fındık koyup her köşeden 4 kesik atın. Oluşan her parçayı fındığın etrafına dolayarak gül şekli verin.
Gül şeklini elde etmek için bir yöntem daha var. Çay bardağı ile oluşturduğunuz dairelerden 3 tanesini, yarısı diğerinin üstüne gelecek şekilde, dizin.(Keşişen kümeler gibi) En alttaki daireden başlayarak rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye bıçakla bölün, 2 adet gül elde edeceksiniz.
7. Ayırdığınız margarini güllerin üzerine sürün, 180C de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
8. Tatlılar sıcak, şerbet soğukken şerbetleyin. 1-2 saat sonra tatlınız servise hazırdır.
Malzemeler:
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin ya da tereyağı(eritilmiş ve soğutulmuş)
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 su bardağı bütün fındık
Şerbeti:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Erittiğiniz margarinden 2 çorba kaşığı ayırıp, un ve fındık hariç tüm malzemeleri karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
4. Bu sırada şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp, limon ve vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
5. Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın.
6. Orta boy bir bardağın ağzı ile daireler kesin. Her dairenin ortasına bir tane fındık koyup her köşeden 4 kesik atın. Oluşan her parçayı fındığın etrafına dolayarak gül şekli verin.
Gül şeklini elde etmek için bir yöntem daha var. Çay bardağı ile oluşturduğunuz dairelerden 3 tanesini, yarısı diğerinin üstüne gelecek şekilde, dizin.(Keşişen kümeler gibi) En alttaki daireden başlayarak rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye bıçakla bölün, 2 adet gül elde edeceksiniz.
7. Ayırdığınız margarini güllerin üzerine sürün, 180C de önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
8. Tatlılar sıcak, şerbet soğukken şerbetleyin. 1-2 saat sonra tatlınız servise hazırdır.
6 yorum:
Harika olmuş gül tatlıların canım, ellerine sağlık..
harika görünüyor canım her türlü tatlıya varım:):)ellerine sağlık
alttaki böreğe bittim:):)
sevgiler
Hep aradığım bir tarifti, en kısa zamanda deniycem, ellerinize sağlık.sevgiler.
çok güzel bir tatlı çeşidi bende denemiştim sevgiler
Periciğim, bende denedim bu tatlıyı benimkinde irmik vardı. Harika görünüyorlar ellerine sağlık. Güzel bloğunu keşfetmemi sağladığın için teşekkür. Tariflerin çoook güzel. Sevgiler.
bence sizin yönteminiz diğer anlattığınız yöntenden daha şık duruyor.bu tatlı yumuşak mı yoksa kıyırkıyır bir tatlı mı.
Yorum Gönder